top of page
  • Nicky

Ben jij bang of nieuwsgierig 🤔 naar het onbekende?

Bijgewerkt op: 5 jul. 2022

Al sinds een jaar heb ik het voorrecht om verhalen te mogen schrijven 📝 voor en over NewBees NL, waar de helft van mijn collega’s nieuwkomers (vluchtelingen) zijn. Een wandelende bron van motivatie, talent en inspiratie💡 Helaas weten zij ook als geen ander hoe het is om (de soms subtiele) weerstand te voelen als je een ruimte binnenloopt. Maar ze weten er ook als geen ander mee om te gaan 💪🏽 :

Als mijn collega Shatha Tamim naar een bijeenkomst in haar buurt gaat, neemt ze een grote zwarte vuilniszak mee ⚫️

Als het haar beurt is om zich te introduceren, zet ze de zak in het midden van de groep. ‘In deze zak zou ik maar niet kijken als ik jou was. Het is namelijk een hele gevaarlijke zak’. De aanwezigen reageren terughoudend 😐 Na enige stilte staat er een iemand op die toch wel benieuwd is wat er nou in zit. Wat blijkt? De zak is gevuld met bloemen 💐 , een grote teddy beer 🧸 een en klein kaartje met de woorden: ‘Dank je wel, Nederland.’ ‘Als je ervoor open staat om mij, en de vele nieuwkomers in dit land, te leren kennen, dan is

dit wat ik kan geven.’ 🙏🏾 Illustratie door de getalenteerde Linde Faas. #storytelling #story #verhaal #vluchtelingen #nieuwkomers #integratie #inspiratieComments


bottom of page