Team

Eigen kinderboek, uniek cadeau, biografie kinderboek, verhaal kinderboek, kinderboek schrijven

Very Tales is opgericht door Nicky Kreté.

Zij is de schrijver van alle Tales en begeleidt het proces. 

Maar dat doet ze niet alleen. Met een team van gepassioneerde en getalenteerde illustratoren zorgt ze ervoor dat elk verhaal magisch wordt in een stijl die bij jou past.

 

Nicky Kreté

Nicky woont met haar partner en dochter in Amsterdam. Ze lacht graag — elke dag, de hele dag door. Ze is optimistisch, energiek en heeft een oprechte fascinatie voor mensen in al hun verschijningen. Ze is altijd op zoek naar diepgang en betekenis, terwijl ze het ook graag licht en luchtig houdt. De natuur is haar grootste bon van inspiratie en buiten zijn helpt haar dan ook enorm om op te laden.

Ze heeft aan de Universiteit Leiden Psychologie gestudeerd en haar MSc Economische- en Consumentenpsychologie cum laude (8.7) afgerond. Haar carrière begon bij een grote consulting club waar ze merken van multinationals hielp hun verhaal te vinden en te vertellen.

In het eerste Very Tales kinderboek vertelt ze haar eigen verhaal. In een podcast met 'Founders of Good' vertelt ze meer over het opzetten van Very Tales.

 

Illustratoren

Very Tales werkt samen met diverse illustratoren die ieder hun eigen stijl, verhaal en budget hebben. Hieronder een introductie tot wie ze zijn, het werk dat ze doen en de illustraties die ze voor Very Tales hebben gemaakt. 

Dat behoeft wel een disclaimer. Wij zien waarde in illustraties. Elke illustratie is een kunstwerk op zichzelf waar dagen aan aandacht, liefde en vakmanschap in zit, zoals te zien in de video hieronder. De illustraties van illustratoren op deze pagina weergegeven, dienen als een impressie en zijn zoals gebruikelijk beschermd met auteursrecht. Zonder toestemming en creditering de illustraties en tekst ergens anders gebruiken is dus niet toegestaan. Zit er iets tussen wat je graag zou willen gebruiken? Neem dan contact op. Alles valt in overleg te bestellen en we verzenden wereldwijd, ook in cadeau verpakking.

Ben jij een getalenteerde en gepassioneerde illustrator die geïnteresseerd is in een samenwerking? Neem contact op! 

 

Natalia Nazarian

Natalia woont met haar man, zoon en dochter in Toronto, Canada. Ze is voormalig architect, en herontdekte haar liefde voor kinderboekenillustraties tijdens het voorlezen van boeken aan haar dochter. Ze besloot haar creatieve talent nog een kans te geven. Ze genoot ontzettend van het vertellen van verhalen en het creëren van nieuwe werelden. Ze geeft de voorkeur aan traditionele materialen zoals potloden en aquarel, vanwege het fijne gevoel dat je krijgt wanneer je iets met je handen maakt. Haar inspiratie en motivatie krijgt ze van haar kinderen, die haar hebben geleerd geduldig te zijn en nooit op te geven.

Naast dat Natalia de huisstijl illustrator is van Very Tales, heeft ze ook het allereerste boek geïllustreerd.

 

Linde Faas

Linde is een Nederlandse illustrator, animator en artiest die nu woont en werkt in Noorwegen. 350 kilometer boven de poolcirkel om precies te zijn. De wilde, ongetemde natuur van het Noordpoolgebied is een immense bron van inspiratie. Ze houdt ervan om de natuur in te gaan om de stille wereld om haar heen te observeren en kan uren naast een vuur zitten met haar schetsboek waar ze alles in tekent wat ze ervaart. In haar werk richt Linde zich graag op de kleine details die in het echte leven vaak over het hoofd worden gezien. Ze experimenteert graag met verschillende materialen en combineert allerlei technieken in haar werk.

Linde heeft ontelbaar veel prijzen gewonnen met haar kleurrijke en verhalende illustraties. Ze heeft o.a. de kinderboeken 'Gozert', 'De kikkerbilletjes van de koning', 'De jongen en de walvis', en 'Kom met me mee' geïllustreerd. 

 

Amy Lane

Amy is een Engelse illustrator gevestigd in Kingston-Upon Thames. Ze is afgestudeerd in Illustratie aan de Universiteit van de Creatieve Kunsten en tekent het liefst dieren en mensen. Ze is gespecialiseerd in portretten, verhalende illustraties en kinderboeken. Zo heeft ze 'The boy and the boat' geïllustreerd en zijn haar illustraties ook te zien in 'The Little Trailblazers'.

 

Alishea Gibson

Alishea is een Amerikaanse illustrator gevestigd in California. Ze drinkt het liefst de hele dag koffie, terwijl ze cartoons tekent. Alishea illustreert films en verhalen voor o.a. Disney, Netflix, Titmouse en Alcon.   

 

Rixt-Marieke, Getekenddoorzusje

Rixt-Marieke is een zusje dat graag tekent. Ze woont het haar vriend in Leeuwarden en samen runnen ze Getekenddoorzusje. Als ze niet tekent, dan vind je haar als juf op een basisschool. Met haar illustraties wil ze graag mensen blij maken. Ze houdt van authentieke potlood tekeningen, detail en elementen uit de natuur. Ondanks dat ze meer digitaal is gaan tekenen vindt ze het belangrijk om het gevoel van potlood of kleur-potloden vast te houden.

 

Nienke Vletter

Als klein meisje zat Nienke vaak te tekenen, het liefst tegelijk meezingend met muziek. Maar ook mensen en hun gedrag vond ze altijd al fascinerend. Daarom studeerde ze communicatiewetenschappen, voordat ze enkele jaren geleden alsnog illustrator werd. Nu tekent ze dagelijks verhalen voor of over mensen. En hoe leuk is het om zulke persoonlijke verhalen te mogen tekenen!

Voor haar is leven met aandacht en vanuit je eigen waarden heel belangrijk. Daarom vind ze het ook zo waardevol om met Nicky samen te werken aan de Very Tales verhalen. Alle elementen komen dan samen voor haar. Ze vindt het heerlijk als ze op papier de beelden mag maken bij de bijzondere verhalen.

 

Tessa, Ditisdenboef

Tessa is illustrator en geheel enthousiasteling. Ze is afgestudeerd aan de Artez Kunst Academie. Met zwart-wit en hier en daar een beetje kleur, combineert ze herkenbare illustraties met abstracte elementen en vooral een goede dosis humor. Als artiest doet ze een tal van dingen, zoals illustraties, modeltekeningen en tatoeages. Ook heeft ze de prachtige dichtbundel Krekel van Djoeke Baelde Jansen geïllustreerd.

 

Emma Sajben

Emma is een Hongaarse creatieve ziel die in Nederland woont met haar partner en hun trouwe viervoeter. Ze werd 4 jaar geleden verliefd op tekenen, schilderen en illustreren. Sindsdien heeft ze gewerkt en geëxperimenteerd om haar vaardigheden te verbeteren. Ze gelooft in het goede van de mens en wil haar werk graag delen daar waar het een positieve invloed kan hebben op het leven van anderen. Verder houdt ze van dansen, improvisatietheater, pizza, vintage kleding, pizza, de geur van versgemalen koffie, kinderboeken en nog meer pizza.

 

Jenya Hitz

Jenya is een freelance illustrator die oorspronkelijk uit Moscow komt, maar nu in Zürich woont. Ze is afgestudeerd aan de Kunstacademie van Zürich en werkt geregeld voor high-end modemerken zoals Louis Vuitton, ROX Jewelry en Grace Fine Chocolate.

 

Haar dromerige en levendige illustraties reflecteren een gevoel van schoonheid en de betoverende innerlijke wereld van deze artiest. Gedurende de jaren heeft ze veel geëxperimenteerd met verschillende technieken, zoals aquarel, potloden, krijt, inkt, olie en digitaal. Ze staat er altijd voor open om nieuwe manieren van werken uit te proberen, waarbij ze realistische elementen mixed met abstracte situaties. Tussen het illusteren door, reist ze graag de wereld over om mensen te ontmoeten en de natuur te zien.

 

Nicolas, Cairamieuxdemain

Nicolas, die onder de naam cairamieuxdemain illustreert, is een Franse illustrator. Zijn stijl wordt omgeschreven als liefdevol en doordacht. Hij laat zijn illustraties voor zich spreken, die elk een verhaal in hun eigen wereld vertellen.

 

Sofie Kreté

"Kunstwerken maken die geïnspireerd zijn op de kleurrijke personen die ik ontmoet" — dat is de passie van Sofie en daarnaast haar werkwijze als Visual Personal Creator. Sofie ontwikkelt kunstwerken op maat. Tijdens de modeopleiding aan de kunstacademie Artez in Arnhem en de Koninklijke Academie van de Schone Kunsten in Gent ervaarde zij tijdens diverse kunstvakken dat kunst persoonlijk is, maar ook persoonlijk gemaakt kan worden. Op dit moment studeert ze Culturele Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam. Binnen haar kunstwerken komen mode, cultuur en persoonlijkheid samen. Als Visual Personal Creator vindt zij het belangrijk degene voor wie ze het kunstwerk maakt te leren kennen, zodat ze zo veel mogelijk kan inspelen op wat iemand belangrijk vindt, mooi vindt, maar ook waar hij of zij misschien nog over droomt. Haar kunstwerken zijn dus geïnspireerd op persoonlijkheid en waarden. 

 

Natalia Skripko

Natalia heeft aan de Universiteit van Moscow Printing Arts gestudeerd en zich gespecialiseerd als grafisch artiest. Voorheen heeft ze voor verschillende kinderboek uitgeverijen gewerkt, en is nu een freelance illustrator en artiest. Naast een veelvoud aan digitale technieken houdt ze er ook nog steeds van om zo nu en dan aquarel en potlood te gebruiken.