Leven

Eigen kinderboek, uniek cadeau, biografie kinderboek, verhaal kinderboek, kinderboek schrijven

De grote gebeurtenissen en spraakmakende anekdotes zijn bekend, maar de verhalen die niet verteld worden zijn vaak van nog van meer betekenis. De keuzes die we wel en niet hebben gemaakt. De lessen die we leerden. De dromen die we hadden, of nog steeds hebben. In het genre Leven wordt dit vastgelegd en geïllustreerd voor volgende generaties, van jong tot oud.

 

Hieronder zijn enkele voorbeelden van werk dat Very Tales voor anderen heeft gemaakt die een idee kunnen geven van wat er mogelijk is. In dit genre zijn dit vooral voorbeelden van kinderboeken en kunstwerken.

Zakje vol zonlicht

Deze Very Tale gaat over een reislustig meisje dat avonturen over de hele wereld beleeft. Van elk avontuur neemt ze iets buitengewoons mee terug, zoals een potje vol zonlicht, of een boek met vallende sterren. Het is een illustratief verhaal over hoe ervaringen een leven kleuren en dromen vormen.

In het eerste Very Tales kinderboek vertelt oprichtster Nicky Kreté haar eigen verhaal. Voor zichzelf, voor haar gezin en voor iedereen die wil weten hoe ze op het idee van Very Tales is gekomen.

 

Omdat de andere kinderboeken op aanvraag zijn gemaakt voor anderen, zullen die maar voor een gedeelte te zien zijn op de website. Met meisje met een zakje vol zonlicht is het enige volledige voorbeeld dat is uitgegeven, zodat het beschikbaar is voor iedereen die wil weten hoe een Very Tale er uit kan zien. Het is zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar in de webwinkel. 

 

"Het boek geeft mij een enorm trots gevoel, omdat mijn vriendin haar eigen levensverhaal zo bijzonder heeft weten vast te leggen op een creatieve en waardevolle manier. De illustraties zijn schitterend en we gaan verschillende dan ook een plek geven aan de muur. Het boek geeft inzicht in wie mijn vriendin is en welke waarden richting geven in haar leven. Dit is leuk en interessant om zo bij elkaar te zien komen als partner, maar ook voor onze dochter is het een prachtig boek om erbij te kunnen pakken als ze daar behoefte aan heeft. Zeker als ze wat ouder is en met allerlei vragen zit. Het boek zal geen antwoorden geven, maar geeft inspiratie om te leren van het pad van haar moeder."

Joep Winters, lezer van het kinderboek over zijn vriendin

Sparkle in her eyes

Deze Engelse Very Tale gaat over een klein meisje die zo van het leven hield dat haar ogen altijd straalden. Maar toen de blijdschap plaatsmaakte voor pijn, verdween deze schittering. Niet wetende dat de pijn op zichzelf de aanwijzing was om haar passie weer terug te vinden. Een illustratief verhaal over blijdschap, passie en verlies.

Een kinderboek met een terugblik op een periode waarin veel is gebeurd, en aan de hand van waarden het verhaal opnieuw wordt verteld. 

"Vanaf het eerste contact was er een klik. Nicky heeft een hele fijne energie en het voelde gelijk goed om de diepte in te duiken. Ik was gelijk enthousiast over het concept van Very Tales. In de afgelopen jaren is er op persoonlijk vlak best veel gebeurd bij mij. Het was mooi om nu terug te blikken en al pratend de lessen uit mijn leven op een rij te zetten.

 

Aan het eind van het 1e gesprek maakte Nicky direct een clustering van de waarden die ze uit mijn verhaal haalde. Ik was onder de indruk hoe ze na 2 uur zo snel de belangrijkste elementen eruit wist te pikken. En het leverde direct hele leerzame inzichten op! Waarom ik niet op mijn plek zat bij bepaald werk bijvoorbeeld, of waarom sommige dingen zo belangrijk voor mij zijn. Dat maakt niet alleen het eindresultaat waardevol, maar juist ook het proces er naartoe.

 

We spraken enkele weken later weer af, zodat Nicky het geschreven verhaal persoonlijk aan mij kon voorlezen. Spannend voor ons allebei, maar wat een cadeau was dat! Ik heb gelachen en gehuild. Nicky weet het zo raak te verwoorden. Het is mijn verhaal, maar in plaats van een soort gedetailleerde biografie is het een prachtig beeldend verhaal geworden. Daarin heeft ze ook de herinnering aan mijn vader (die in 2018 overleed) prachtig verwerkt. Omdat ik illustrator ben, teken ik zelf de illustraties bij het verhaal. Het boek wordt dus echt onwijs persoonlijk. Ik kan niet wachten om het straks uit te pakken..." 

Nienke Vletter, Illustrator / Dochter / Partner

Glow like a rainbow

Deze Very Tale is in het Engels geschreven. Dit kinderboek had als doel om richting te geven in een fase van transitie. Wie ben ik en waar sta ik voor? Wat heb ik geleerd van mijn leven tot nu toe en hoe ik wil dat de volgende hoofdstukken eruit zien?  

"Het proces met Nicky is een combinatie van diepgang, luchthartigheid en plezier. Ik zit in een fase van transitie in mijn leven, maar om door te kunnen gaan, wil ik graag mijn eigen verhaal begrijpen en echt geloven dat mijn verhaal en ik ertoe doen.

 

Nicky wist een veilige ruimte te creëren zonder oordelen. Hier kon ik mijn verhaal vertellen, terwijl zij druk bezig was met notities maken. Simpelweg het vertellen van mijn verhaal aan iemand die echt luistert, gaf mij een gevoel van rust en betekenis. Vervolgens liet ze haar magie los op het de- en herconstrueren van mijn verhaal en het vinden van de rode lijn. Dit was zowel fascinerend als spannend tegelijkertijd, en ergens werkte ook het therapeutisch. De verhaallijn waar we samen op kwamen, ben ik erg trots op.

 

Het proces gaat nog door, omdat ik heb besloten heb mijn eigen verhaal te illustreren. Dat vind ik leuk en spannend. Het voelt als een voorrecht om mijn verhaal te mogen schrijven en het betekenis te geven op een manier dat het mij een gevoel van identiteit, zelfvertrouwen en moed geeft. Ik ben Nicky erg dankbaar voor deze kans en de ruimte en haar talent voor dit fantastische proces."

Emma Sajben, Training Officer / Illustrator / Dochter / Partner

Convejita

 

"Wonen en werken in het buitenland, ver van thuis, heeft aardig wat uitdagingen met zich mee gebracht. Daar ging mijn verhaal over. Toen ik zag hoe dit vorm had gekregen in dit magische boslandschap met allemaal verschillende dieren, werd ik buiten verwachting gewoon geraakt. Ik ben erg dankbaar en trots dat mijn verhaal zich zo heeft gemanifesteerd op papier en ik hoop dat het anderen mag inspireren."

Carolina Vargas, Ontwerper / Dochter / Partner

Every child is an artist

"De vraag die mij bezighield toen ik bij Nicky kwam, had te maken met dat ik het juiste perspectief op mezelf probeerde te krijgen, zodat ik met meer focus naar opdrachten kon gaan zoeken. Met andere woorden: in de spiegel kijken en daarmee kunnen praten.

 

Om daar het juiste antwoord op te krijgen heb je enerzijds oprechtheid en authenticiteit nodig en anderzijds het juiste vakmanschap. Dat wil zeggen een bepaalde wijsheid (ofwel ‘oude’ ziel) en inzicht, maar ook vertrouwen kunnen bieden. Dat heeft Nicky allemaal. Het voelde prettig en waardevol om mijn verhaal met Nicky te delen.

 

Ik vond het spannend om haar beeld en reflectie weer terug te horen, maar ook heel bijzonder. Het proces dat volgde, waarbij Nicky mijn verhaal clusterde waar inzichten uit naar voren kwamen, heeft een enorme indruk bij mij achtergelaten en bevestigde mijn keuze voor haar. Zonder het van tevoren te weten, was dit waar ik voor kwam. Ik heb meer helderheid, focus en bevestiging gekregen en daarom meer zelfvertrouwen. Dat alles door goed te luisteren, door te vragen waar nodig, en pakkend samen te vatten en terug te geven. Nicky is vriendelijk, een echte vakvrouw, vol vertrouwen en erg doorziend."

David-Jan Romijn, Produktiedirecteur / Echtgenoot / Vader / Opa

The mountain

Copyright © Very Tales 2019 | Wereldwijde serivce | Gevestigd in Amsterdam | KvK 75362813

Treehouse Tribe, Asterweg 20N, 1031 HN Amsterdam | nicky@very-tales.com | +31655127366

  • Instagram Very Tales
  • Facebook Very Tales
  • LinkedIn Very Tales
  • YouTube Very Tales
  • Spotify Very Tales Nicky Podcast