Leiderschap

Eigen kinderboek, uniek cadeau, biografie kinderboek, verhaal kinderboek, kinderboek schrijven

In het genre Leiderschap wordt het verhaal van jouw onderneming in verbinding gebracht met wie jij bent. Vervolgens wordt het toegankelijk en doortastend opgeschreven, en weergegeven op een passende manier. Wij geloven dat wie je bent en wat je doet onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vragen die hier vaak de revue passeren zijn bijvoorbeeld: wie ben ik, wat wíl ik en wat kan ik? Maar ook: hoe kan ik dit uitleggen aan anderen op een manier dat zij dat begrijpen en geloven?

 

Hieronder zijn enkele voorbeelden van werk dat Very Tales voor anderen heeft gemaakt die een idee kunnen geven van wat er mogelijk is. In dit genre zijn dit vooral voorbeelden van het vinden van iemands rode lijn, kunstwerken en websites. 

Be more willow

Na het schrijven van de persoonlijke Tale en het transformeren van de website, hebben we dit proces afgesloten door een ervaring op de berg te illustreren dat de kern van haar, haar organisatie en haar aanbod belichaamt. 

 

De eerste stap

Geïnspireerd door de verhalen die we schrijven voor NewBees, een organisatie die nieuwkomers voorbereidt op een baan: een plek in onze samenleving. De helft van het team bestaat uit nieuwkomers, die als geen ander weten hoe het voelt en hoe je anderen het beste kunt begeleiden. Daarin geldt wel dat je van alles kunt regelen, maar iemand zal het uiteindelijk toch echt zelf moeten doen.

Very Tales - Example Leadership NL.png

Aangename verrassing

Geïnspireerd door de verhalen die we schrijven voor NewBees, een organisatie die nieuwkomers voorbereidt op een baan: een plek in onze samenleving. De helft van het team bestaat uit nieuwkomers, die als geen ander weten hoe het voelt en de — soms subtiele — weerstand die er kan zijn merken. Tot er een nieuwkomer was die ooit binnenkwam met een grote zwarte zak. Tegen iedereen vertelde ze dat wat erin zat heel gevaarlijk was en je dus echt niet moest kijken. De groep was terughoudend, maar uiteindelijk was er één iemand die toch wilde kijken. De zak bleek gevuld met bloemen en knuffels en een klein kaartje waarop stond: 'Dank je wel, Nederland'. 

Very Tales - Example Leadership.png

Kinderboeken

In haar vorige baan, voelde Nicky altijd een afkeer tegen eindeloze lappen tekst en lange presentaties zonder conclusie, emotie of afbeeldingen. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ze na haar kindertijd bijna nooit een boek meer wilde lezen. Ze waren altijd zo groot en dik en het duurde vaak zo lang voor je in het verhaal kwam. Totdat haar dochter werd geboren en ze als kraamcadeau, in plaats van geboortekaartjes, iedereens favoriete kinderboek kreeg. Met een kast vol kleur, heeft ze de boeken nog een kans gegeven en in twee dagen alles uitgelezen. Dit waren haar soort boeken!

Very Tales - Example Leadership NL.png

Second mountaineer

Geïnspireerd door het boek 'The Second Mountain: The Quest for a Moral Life' door David Brooks. Een krachtige metafoor die voor velen herkenbaar is. Nadat je bent afgestudeerd, je eerste baan achter de rug hebt en geproefd hebt van het pad dat van je verwacht werd. Verwachtingen die anderen van jou hadden of jij van jezelf. Daarna besluit je een nieuw pad in te slaan — jouw pad. 

Very Tales - Example Leadership NL.png

Human to human

Toen we de organisatie van Fox Geere leerden kennen 'The Founders of Good', heeft hij inspiratie in velen soorten en maten gegeven. Dit was er een die we heel passend vonden bij de huidige mindset die toch wel bij veel bedrijven aanwezig is.

Very Tales - Example Leadership.png

Een dieper inzicht

Veelgehoorde terugkoppeling was dat haar klanten haar verhaal zo inspirerend vonden, maar dat pas zo laat hoorden. Het mocht wat hun betreft een meer prominente plek krijgen in haar bedrijf en de diensten die zij aanbood. Zij had echter geen idee hoe ze dit moest doen op een manier zonder dat het voelde als borstklopperij en dus paste bij haar waarden als eenvoud en bescheidenheid.

 

De volgende stap in mijn carrière

De hamvraag hier was: wat wil ik doen met de resterende tijd van mijn carrière? Blijf ik doen wat ik nu doe, of maak ik een overstap naar iets anders?

Een gezamenlijk verhaal

Wanneer op een verjaardag aan je gevraagd wordt wat je voor werk doet, en je antwoord is 'conceptontwikkeling', dan kun je wat verwarde gezichten verwachten. Simpel kunnen uitleggen wat deze twee ondernemers precies doen op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. Maar ook, hoe vertel je het verhaal van twee oprichters samen, maar ook hun individuele verhaal? Kortom, wat zijn de gedeelde waarden en waar vullen ze elkaar aan? Dit waren vragen waar wij mee aan de slag zijn gegaan, met als eindresultaat een helder en bondig verhaal over wat ze doen, en hoe ze dat doen.

Waar kan ik waarde toevoegen?

Met de eerste jaren werkervaring op zak, verschoof de vraag steeds meer van 'wat kan ik' tot 'wat wíl ik'. Samen zijn we op zoek gegaan naar waarden, die we hebben vertaald naar een missie. Haar missie geeft richting aan waar zij het meeste waarde kan toevoegen.