Leiderschap

Eigen kinderboek, uniek cadeau, biografie kinderboek, verhaal kinderboek, kinderboek schrijven

In het genre Leiderschap wordt het verhaal van jouw onderneming in verbinding gebracht met wie jij bent. Vervolgens wordt het toegankelijk en doortastend opgeschreven, en weergegeven op een passende manier. Wij geloven dat wie je bent en wat je doet onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Vragen die hier vaak de revue passeren zijn bijvoorbeeld: wie ben ik, wat wíl ik en wat kan ik? Maar ook: hoe kan ik dit uitleggen aan anderen op een manier dat zij dat begrijpen en geloven?

 

Hieronder zijn enkele voorbeelden van werk dat Very Tales voor anderen heeft gemaakt die een idee kunnen geven van wat er mogelijk is. In dit genre zijn dit vooral voorbeelden van het vinden van iemands rode lijn, kunstwerken en websites. 

Be more willow

Na het schrijven van de persoonlijke Tale en het transformeren van de website, hebben we dit proces afgesloten door een ervaring op de berg te illustreren dat de kern van haar, haar organisatie en haar aanbod belichaamt. 

 

De eerste stap

Geïnspireerd door de verhalen die we schrijven voor NewBees, een organisatie die nieuwkomers voorbereidt op een baan: een plek in onze samenleving. De helft van het team bestaat uit nieuwkomers, die als geen ander weten hoe het voelt en hoe je anderen het beste kunt begeleiden. Daarin geldt wel dat je van alles kunt regelen, maar iemand zal het uiteindelijk toch echt zelf moeten doen.

Aangename verrassing

Geïnspireerd door de verhalen die we schrijven voor NewBees, een organisatie die nieuwkomers voorbereidt op een baan: een plek in onze samenleving. De helft van het team bestaat uit nieuwkomers, die als geen ander weten hoe het voelt en de — soms subtiele — weerstand die er kan zijn merken. Tot er een nieuwkomer was die ooit binnenkwam met een grote zwarte zak. Tegen iedereen vertelde ze dat wat erin zat heel gevaarlijk was en je dus echt niet moest kijken. De groep was terughoudend, maar uiteindelijk was er één iemand die toch wilde kijken. De zak bleek gevuld met bloemen en knuffels en een klein kaartje waarop stond: 'Dank je wel, Nederland'. 

Kinderboeken

In haar vorige baan, voelde Nicky altijd een afkeer tegen eindeloze lappen tekst en lange presentaties zonder conclusie, emotie of afbeeldingen. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ze na haar kindertijd bijna nooit een boek meer wilde lezen. Ze waren altijd zo groot en dik en het duurde vaak zo lang voor je in het verhaal kwam. Totdat haar dochter werd geboren en ze als kraamcadeau, in plaats van geboortekaartjes, iedereens favoriete kinderboek kreeg. Met een kast vol kleur, heeft ze de boeken nog een kans gegeven en in twee dagen alles uitgelezen. Dit waren haar soort boeken!

Second mountaineer

Geïnspireerd door het boek 'The Second Mountain: The Quest for a Moral Life' door David Brooks. Een krachtige metafoor die voor velen herkenbaar is. Nadat je bent afgestudeerd, je eerste baan achter de rug hebt en geproefd hebt van het pad dat van je verwacht werd. Verwachtingen die anderen van jou hadden of jij van jezelf. Daarna besluit je een nieuw pad in te slaan — jouw pad. 

Human to human

Toen we de organisatie van Fox Geere leerden kennen 'The Founders of Good', heeft hij inspiratie in velen soorten en maten gegeven. Dit was er een die we heel passend vonden bij de huidige mindset die toch wel bij veel bedrijven aanwezig is.

"Ik denk niet dat ik ooit iemand ben tegen gekomen die zo onschuldig, maar toch ook geaard is als Nicky. Ik heb haar online ontmoet via de Happy Startup School toen ik hulp nodig had. Zij bood mij haar inzichten en advies aan. Dat was ongelofelijk waardevol voor mij op dat moment. Toen ik haar kort daarna in persoon heb ontmoet, was ik niet voorbereidt op zo’n oprechte kennismaking. Nicky is zorgzaam en levendig met een diepgewortelde behoefte om anderen te helpen hun verhaal te delen. Dat heeft mij enorm diep geraakt.

 

Ik beschouw mezelf als een van de gelukkigen die haar eerste ideeën heeft zien groeien tot significante omvang met bijbehorende blijvende impact. Haar manier van denken en ervaring zet haar ver voor op de rest. Ze brengt een helderheid die recht door zee is met zorg en aandacht voor detail. Iets wat vaak andere ‘klassieke’ diensten niet eens op hun radar hebben.

 

Nicky heeft mij enorm geïnspireerd. Ze kan buitengewoon verhalen vertellen en kan als geen ander communiceren. Ze is bij uitstek geschikt om alle verschillende puzzelstukken bij elkaar te brengen op een manier dat een blijvende impact maakt op degene die zij helpt en voor haar in het middelpunt staat. Iedereen die gelukkig genoeg mag zijn om ooit met Nicky te mogen werken zal zich daarna zeker een rijker mens voelen."

Fox Geere, Leiderschapscoach / Echtgenoot / Vriend

Een dieper inzicht

Veelgehoorde terugkoppeling was dat haar klanten haar verhaal zo inspirerend vonden, maar dat pas zo laat hoorden. Het mocht wat hun betreft een meer prominente plek krijgen in haar bedrijf en de diensten die zij aanbood. Zij had echter geen idee hoe ze dit moest doen op een manier zonder dat het voelde als borstklopperij en dus paste bij haar waarden als eenvoud en bescheidenheid.

 

"Ik kwam bij Nicky, omdat ik mijn verhaal wilden ontdekken en delen. Ik heb het altijd makkelijker gevonden om naar andermans verhalen te luisteren dan naar mijn eigen, maar Nicky heeft het toch voor elkaar gekregen. Mijn verhaal delen met haar heeft mij erg geholpen. Ik voelde mij gehoord en geborgen.

 

Het was heel ontroerend en verrassend interessant om mijn eigen verhaal terug te horen in haar reflecties. Ze heeft verschillende punten in mijn leven en werk met elkaar verbonden en het betekenis gegeven. Haar fantastische post-it methode en verhaalkaart die ze had gecreëerd is iets wat ik niet snel zal vergeten. Het was leuk, boeiend en erg effectief. Zo kon ik verbindingen zien die ik nog nooit eerder had gezien. Ik kan mijn verhaal nu met meer gemak delen op een manier die overeenkomt met mijn waarden van eenvoud en bescheidenheid. Ik voel me meer compleet, met een dieper inzicht in de rode lijn van mijn leven tot dusver en een meer helder beeld van mijn nalatenschap.

 

Nicky is open, vriendelijk, zeer intelligent, bescheiden, intuïtief, inzichtelijk, ontvankelijk en fijn om mee samen te werken. Ik kan Nicky’s aanpak volledig aanraden aan iedereen die op zoek is om zijn of haar persoonlijke Tale aan het licht te brengen."

Sally-Anne Airey, Leiderschapscoach / Echtgenoot / Moeder

De volgende stap in mijn carrière

De hamvraag hier was: wat wil ik doen met de resterende tijd van mijn carrière? Blijf ik doen wat ik nu doe, of maak ik een overstap naar iets anders?

"Nicky heeft me geholpen om mijn pitch over mijn loopbaanwaarden en talenten te versterken en te verwoorden. Met haar talent voor het faciliteren van een vertrouwd persoonlijk proces en haar oprechte inlevingsvermogen, gecombineerd met heldere structuur en creativiteit maakt ze iets unieks van een ontmoeting. Door haar marketingkennis weet ze vervolgens ook zaken te verbinden naar personal branding en vormgeving.

 

Ze heeft me een cadeau van onschatbare waarde gegeven door naar mijn kern te gaan en van daaruit te gaan staan voor datgene wat mij drijft. Voor mij heeft het ook het comfort geboden om de volgende stap in mijn loopbaan vol vertrouwen tegemoet te treden. Dank je wel."

Heleen van Heesewijk, Manager Marketing & Sales / Echtgenoot / Vriendin

Een gezamenlijk verhaal

Wanneer op een verjaardag aan je gevraagd wordt wat je voor werk doet, en je antwoord is 'conceptontwikkeling', dan kun je wat verwarde gezichten verwachten. Simpel kunnen uitleggen wat deze twee ondernemers precies doen op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. Maar ook, hoe vertel je het verhaal van twee oprichters samen, maar ook hun individuele verhaal? Kortom, wat zijn de gedeelde waarden en waar vullen ze elkaar aan? Dit waren vragen waar wij mee aan de slag zijn gegaan, met als eindresultaat een helder en bondig verhaal over wat ze doen, en hoe ze dat doen.

"Random Creatives is geboren uit twee personen met twee verhalen. Nicky heeft ons geholpen door die twee verhalen één gezamenlijk verhaal te maken, waardoor we nu duidelijk voor ogen hebben wie we zijn als bedrijf zonder daar onze persoonlijkheden bij kwijt te raken. Ze heeft ons ook meer inzicht gegeven in elkaar en onze motieven."

Cristel Zwart, Strategisch Conceptontwikkelaar & Co-Founder / Moeder / Vriendin

Waar kan ik waarde toevoegen?

Met de eerste jaren werkervaring op zak, verschoof de vraag steeds meer van 'wat kan ik' tot 'wat wíl ik'. Samen zijn we op zoek gegaan naar waarden, die we hebben vertaald naar een missie. Haar missie geeft richting aan waar zij het meeste waarde kan toevoegen.

"Ik trof Nicky op het moment dat ik zoekende was naar wat ik nou wilde met werk. Nadat ik het huiswerk dat ze mij had gegeven had gemaakt, konden we beginnen. Nicky kreeg het voor elkaar om al mijn zorgvuldig geselecteerde informatie in een mum van tijd te structuren. Ik heb veel ervaring met persoonlijke ontwikkeling en toch kon Nicky licht schijnen op verschillende aspecten van mijn persoonlijkheid die ik nog niet wist. Samen hebben we mijn missie geformuleerd en dat is iets waar ik nog steeds elke dag aan denk. Het is de eerste stap in de goede richting om mij te richten op waar ik het beste in ben. Dank je wel Nicky voor je scherpe inzichten en het enthousiasme waar je mij mee geholpen hebt."

Nicky Teeuwisse, Creatieve Ondernemer / Partner / Vriendin

Skilful Leaders

In deze opdracht was het belangrijk om een website te ontwerpen die twee doelgroepen aansprak. Enerzijds de directe klanten, leiders die willen groeien, en anderzijds hun werkgevers. In de website hebben we persoonlijk en zakelijk met elkaar gecombineerd. Zakelijk op het eerste gezicht, maar met een tweede, diepere laag met persoonlijke verhalen en anekdotes. Zo is de website trouw aan de waarden van het bedrijf en wat het wil uitstralen.

 
Very Tales - Skilful Leaders

"Nadat we mijn persoonlijke Tale aan het licht hadden gebracht, heeft Nicky een volledige nieuwe website ontworpen en tot stand gebracht. Het verhaal dat ze had geschreven heeft ze vertaald in een aantrekkelijke, informatieve en functionele flow in mijn website wat echt goed werkt. Vooral de ‘persoonlijke note’ tabs vond ik echt super. Het onthult een deel van mijn verhaal als iemand dat graag zou willen lezen."

Sally-Anne Airey, Leiderschapscoach / Echtgenoot / Moeder

NewBees

NewBees hebben we leren kennen als een sociale onderneming, die als missie heeft om nieuwkomers voor te bereiden op een baan: een plek in onze samenleving. De afgelopen jaren zijn ze flink gegroeid en daarom wilde zij hun communicatie gaan professionaliseren. Dat betekende de verhalen vangen en vertellen op een manier die past bij de organisatie: positief, gelijkwaardig en gericht op mogelijkheden. Daarnaast betekende het ook dat alles wat er al lag opgeschoond moest worden, waaronder de website.

Very Tales - NewBees

"Ik kwam bij Nicky terecht via via, met de vraag om de communicatie van NewBees naar een hoger niveau te tillen. Vooral gebaseerd op de verhalen van onze deelnemers, ons team en onze klanten. Ze heeft mij enorm geholpen! Niet alleen met de verhalen van de ervaringen rondom NewBees traineeships en het beschikbaar zijn voor communicatie vragen en brainstorms, maar ook met het professionaliseren van onze communicatie door het vormgeven en uitzetten van een communicatiestrategie met passend ontwerp en sociale mediaberichten.

 

Daaropvolgend heeft Nicky de hele website opnieuw vormgegeven en ontworpen rondom deze strategie die onze waarden en energie representeren. Ze heeft een scherp inzicht in hoe NewBees zich wil presenteren en haar verhaal wil vertellen. Deze fantastische nieuwe website geeft perfect weer wie we zijn. Het is professioneler geworden, met compacte verhalen en meer rust.

 

Haar betrokkenheid betekent dat ik vol vertrouwen volledige concepten en producten uit handen kan geven, wetend dat zij goed, professioneel en in de geest van NewBees worden ontwikkeld en uitgevoerd. Ze werkt goed, maar ook supersnel en kan meteen een concept ontwikkelen en uitwerken tot een praktisch communicatieproduct. Nicky is snel, fris en vol nieuwe ideeën. Daarbij neemt ze de waarden van de opdrachtgever altijd mee."

Annemiek Dresen, Directeur NewBees / Zus / Vriendin

K.M. Advocatuur

De allereerste website van deze organisatie was in een rap tempo opgezet zeven jaar geleden, en daarna van de prioriteitenlijst gevallen. Het was toe aan een modern jasje, met behoud van de kern van de oorspronkelijke huisstijl. Zo hebben we een nieuwe website gerealiseerd die met de tijd is mee gegaan, maar ook trouw is aan de waarden van het bedrijf.

Very Tales - KreteMarres Advocatuur

"Ik heb Nicky om hulp gevraagd omdat mijn website echt een make-over nodig had. Ondanks dat alles nog steeds werkte en klopte, voelde het verouderd en kon het wel een frisse blik gebruiken. Ze gooide echter niet meteen de hele website in de prullenbak. Eerst ging ze naar de essentie van mij en mijn bedrijf om het verhaal te begrijpen en wat we wilden uitstralen. Dit vertaalde ze in ontwerprichtlijnen, die ze vervolgens naast de oude website hield. Daardoor was opeens heel duidelijk wat we moesten houden en wat anders kon. Nu heb ik een website die met de tijd mee is gegaan, maar nog steeds trouw is aan het bedrijf.

 

Ik krijg veel positieve reacties van mijn klanten op de nieuwe website en het heeft mij al veel nieuwe opdrachten opgeleverd. Dat maakt dat ik de investering al snel heb terugverdiend. I kan Very Tales van harte aanbevelen en zal zeker over een aantal jaar weer terugkomen voor de volgende update."

Nicole Marres, Advocaat / Echtgenoot / Moeder / Oma

Copyright © Very Tales 2019 | Wereldwijde serivce | Gevestigd in Amsterdam | KvK 75362813

Treehouse Tribe, Asterweg 20N, 1031 HN Amsterdam | nicky@very-tales.com | +31655127366

  • Instagram Very Tales
  • Facebook Very Tales
  • LinkedIn Very Tales
  • YouTube Very Tales
  • Spotify Very Tales Nicky Podcast